Korien Kindertherapie

Ik ben Korina, ik woon in Warmond samen met mijn man, dochter (2002) en zoon (2004). In 2017 ben ik afgestudeerd als psychomotorisch kindertherapeut.
In het verleden heb ik zelf verschillende weken en weekends dansexpressie gevolgd. Hier ontdekte ik wat dansen en spelen met je kan doen; je groeit ervan, leert dingen over jezelf. Je experimenteert met nieuw gedrag. Ik merkte dat het ook invloed had op hoe ik me voelde en gedroeg buiten deze dansweken om. Vanuit die ervaring besloot ik in 2014 de opleidng psychomotorische kindertherapie (PMKT) te doen.
Psychomotorische kindertherapie is een heel positieve (ik zou bijna zeggen: liefdevolle) manier van werken. Alle kinderen ontwikkelen zich door te spelen. Spelen kan ook de belangrijkste manier zijn om te groeien als de ontwikkeling niet helemaal soepel verloopt. Therapie hoeft niet moeilijk of zwaar te zijn.

Hoera, vandaag weer naar Korina!

Het is mijn doel dat kinderen met plezier naar therapie komen. Dan leer je het meest. Geduld, rust en aandacht zijn kenmerken die goed bij mij passen.

Ik heb met name veel kennis van en ervaring met de behandeling van kinderen met:

 • extreme verlegenheid, selectief mutisme
 • hechtingsproblemen
 • hoogbegaafdheid
 • hoogsensitiviteit
 • Opleiding

  2014-2017 Post-HBO opleiding Psychomotorische Kindertherapie (PMKT), Utrecht. www.pmkt-opleiding.nl
  Scriptie waarmee de opleiding is afgesloten: PMKT bij selectief mutisme.pdf
  2017-2017 Psychosociale basiskennis, Utrecht. CAM-instituut.

  2018 Rots en Water training, basisschool, Buro Weerbaarheid
  2015 Rots en Water training, Buro Weerbaarheid

  selectief mutisme, verlegen, verlegenheid, angstig